БОРЩ З ВИШНЯМИ


Сьогодні мова піде про вишню. Поки ще сезон, пропонуємо вам додати до традиційної страви цікавинку і скоріш кликати рідних та друзів спробувати новий кулінарний шедевр. Кажуть, що кожна справжня українська господиня знає як мінімум з півсотні рецептів борщу. Є борщ пісний. Є — з линями, з яблуками, з грибами, з чорносливом… Деякі з них вважаються справжнім делікатесом і екзотикою. А оскільки сезон вишень у самому розпалі, пропонує вам один з таких рецептів, а саме - борщ з вишнями. Сьогодні рецепт борщу з Тернопільщині.



Інгредієнти:


яловичина на кістці - 370 гр.; цибуля - 180г; морква - 370 г; лавровий листок - 1 шт; бадьян - 1 шт; морква - 180 г; кмин - 2 г; цибуля - 100 г; паприка - 2 г; болгарський перець - 130 г; помідори рожеві - 300 г; буряк - 580 г; часник - 15 г; сік лимонний - 1 ст. л; сіль - 12 г; чорний перець - 4 г; вишня - 300 г; картопля - 450 г; капуста - 300 г.


Приготування.


Для бульйону: яловичину варити 3 години зі 180 г цибулі, 370 г моркви, зірочкою бадьяну, сіллю та лавровим листом. Коли бульйон буде готовий, процідити його і залишити тільки м’ясо, яке потім нарізати перед подачею.

Окремо приготувати 3 зажарки: подрібнену моркву (180 г) з кмином, цибулею (100 г) і паприкою; болгарський перець з помідорами; попередньо запечений буряк, нарізаний соломкою, з лимонним соком і часником.

По черзі додавати зажарки у бульйон.

Потім додати картоплю, дрібно нарізану капусту і вишню без кісточок. Одразу ж вимкнути плиту, накрити каструлю кришкою і залишити на 1 годину.

Через годину борщ можна подавати: налити його у тарілку, додати м’ясо, посипати кропом і окремо подати сметану.


Джерело:


Рецепт з Кременеця, Тернопільської області


Гастроспадщина України

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!